torstai 14. tammikuuta 2016

Valmistelujen viimeistelyä


Tänään oli harjoituksen leudoin päivä. Pakkasta oli vain -12 astetta. Aamupuuron jälkeen lähdimme viimeistelemään maalitoimintaa ja tarkastamaan tulialueiden rajoja. Töitä riitti myös tuliasemien valmisteluiden parissa.
Vaikka olemme tehneet pitkää päivää ammunnan valmisteluiden eteen, parannettavaa löytyi vielä reilusti ja jäi sitä vähän huomisellekin. Ammuntamme valvojalta saimme rakentavaa palautetta ja neuvoja järjestelyiden toteuttamiseen.
Lyhyt valoisa aika edellyttää tehokasta työskentelyä maastossa. Vastuualueet jaetaan porukalla ja kaikki tekevät töitä koko valoisan ajan. Hyvä ja ravitseva lounas suoritetaan reippaasti ja palataan ampumapaikalle.
Maalilaitteita jouduimme siirtämään muutamaan otteeseen ja asensimme niitä lisää todenmukaisen tilanteen kuvaamiseksi. Tulenkuvauskentät valmistelimme eilen hyytävässä viimassa sormet kohmeessa, mutta nyt ne on tehty ja merkitty niille rajatut alueet maastoon. Työryhmämme on panostanut valmisteluihin kukin 100% ja se näkyy erinomaisena lopputuloksessa. Meillä on nyt edellytykset johtaa turvalliset ja toimivat ammunnat nuoremmalle kadettikurssille. Huomenna ammumme itse ammunnan ja selvitämme voisiko tätä timanttia hioa vielä kiiltävämmäksi seuraavien viikkojen ammuntoihin.
Illalla viimeistelimme ampumakäskyä sisätiloissa ja harjoittelimme ammunnan kulkua, jotta kaikilla olisi selkeä kuva, miten ammunta johdetaan. Ammunnan viesti- ja käskyharjoittelun jälkeen menimme porukalla saunaan rentoutumaan ja valmistautumaan huomiseen ammunnan koeponnistukseen.
Kadetti Vesanen


                                         Tulialueen rajojen tarkastusta


                               Taustalla maastoutuneet "kunnan miehet" työssään


                                            Tuliasemien kunnostusta


Ammunnan esittelyä ampumaharjoituksen johtajalle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti