lauantai 23. tammikuuta 2016

Kun sotilas ei ole taistelussa tai liikkeessä, hän huoltaa ja lepää

Tänään taisteluharjoitukseen osallistunut 102. kadettikurssin puolikas palkittiin lepopäivällä. Saunomisen, sotilaskodissa kahvittelun, lepäämisen ja Kuhmon kyläkaupassa käynnin ohessa kurssin toinen puolikas valmistautui itse lähtemään taisteluvaiheeseen. Puolijoukkueteltta on oikea palatsi sissitelttaan verrattuna.


Reilun 30 kadetin iskuosasto tyhjensi Koskenmäen kaupan hyllyistä kaiken proteiini-, sokeri- ja rasvapitoisen. Mahtoi kauppias hämmästyä kun kolmen Masin marssirivistö kurvasi pihaan. Ruokavarastot täydennettynä on hyvä valmistautua ensi viikon koitoksiin.


Ihminen oppii arvostamaan asioita vasta kun hän menettää ne. Viime viikolla tällaisia ovat lämpimät sisätilat, kuivat käsineet, sauna ja ruoka joka ei ole jäässä. Vajaa -40°C pakkaset on ankara toimintaympäristö ja verottaa toimintakykyä nopeasti jopa ilman fyysistä rasitusta. Toisen osaston onneksi pakkaset lauhtuvat ensi viikoksi. Toisaalta ei käy kateeksi suojakeleillä umpihangessa hiihtäminen reppu selässä ja ahkio perässä.

Seuraavaksi iltapalaa, saunomaan ja nukkumaan. Ensi viikolla pitää taas jaksaa painaa. Vuosangan hankien keskeltä kiittää ja kuittaa etelän vetelä:
kadetti Roininen
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti