lauantai 23. tammikuuta 2016

Taisteluharjoitus päättyi - alkaakseen toisella osastolla

Vuosangan ampuma-alueen ylle on laskeutunut hiljaisuus. Taisteluharjoitukseen osallistuneet kadetit ovat päässeet takaisin majoitusalueelle - uni on tullut nopeasti. Mitä sitten viimeisen 24 tunnin aikana on tapahtunut?

Torstain aikana kadetit ovat valmistelleet taisteluharjoituksen soveltavan vaiheen tehtävää, joka suoritettiin joukkueena. Kadetit saivat aamun aikana tehtävän ja reunaehdot ja tehtävätaktiikan periaatteen mukaisesti suoritustapa jätettiin suorittajan käsiin. Ainoat ohjearvot olivat aikataulut ja vaatimus kahden joukkueen toiminnan harmonisoinnista. Tätä tehtävää kadetit sitten suunnittelivat ja valmistelivat koko päivän niin että illan vaihtuessa yöksi tehtävää lähdettiin toteuttamaan.

Kirkkaana kuutamoisena yönä, jäätävässä pakkasessa ja revontulien loisteessa kadetit sitten pääsivät viimein toteuttamaan annetun tehtävän. Konekiväärisarjat kajahtelivat ja telakuorma-autot mylvivät pitkin yötä kadettien ja maaliosaston taistellessa kiivaasti. Kaikki päättyi aamuyöstä aloitettuun irtautumiseen joka suoritettiin kaikki materiaali mukana - hajautetun taistelun pitää jatkua vielä toisellakin toiminta-alueella.

Aamuauringon valaistessa taivaanrannan väsyneet kadetit mönkivät telakuorma-autoista palautetta ja materiaalin huoltoa varten - taisteluharjoitus oli päättynyt. Ja alkaa toisella kadettiosastolla lauantaina.

Harjoituksen johtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti