maanantai 11. tammikuuta 2016

Tervehdys Kainuun Vuosangasta!

Pakkanen on viimeisen viikon aikana purrut tasaisen reippaasti koko Suomea. Esimakua kylmästä toimintaympäristöstä kadetit saivat jo viimeviikolla Helsingin Santahaminassa harjoitusvalmisteluja tehdessään. Nyt viikonloppuna Vuosangassa käynnistyneessä ampuma- ja taisteluharjoituksessa paripäiväinen kylmän kokemus on jo muuttunut - ainakin ajatuksissa - "toiseksi luonnoksi"! Silti taitopuolella on vielä paljon opittavaa, ennen kuin kylmän vaikutusten vähentäminen joukkoon ja kalustoon sekä taistelutoimintaan ovat osaamistasolla.
Harjoitusteema on kouluttajuus - palvelusturvallisuus - huolto. Se korostaa sotilaskouluttajalle ja -johtajalle niitä keskeisiä koulutuksen osa-alueita, jotka tulee olla varmistettu ja kunnossa kaikissa tilanteissa. Kainuun takuuvarma talvi, kylmä ja metsämaasto luovat hyvän toiminta- ja oppimisympäristön kadettien kolmiviikkoiselle talviampumaharjoitukselle. Harjoituksessa nuorin kadettikurssi perehtyy talvikoulutukseen ja taisteluammunnoissa varo- ja toimihenkilötehtäviin. Vuotta vanhemman, keskimmäisen kadettikurssin maasotalinja valmistelee ja johtaa ryhmäammuntoja ja auskultoi siten itselleen ryhmän taisteluammuntojen johtamisoikeudet. Mielekäs tekeminen haastavissa olosuhteissa tuottaa takuuvarmasti onnistumisen elämyksiä ja uusia taitoja.
Harjoitus numeroina:
pakkasta -25, kadetteja 275, varusmiehiä 75, henkilökuntaa 50, ryhmäammuntoja 136, 115 ryhmäammunnan johtamisoikeutta, 400 kasvattavaa ja opettavaa kylmäkokemusta!
Harjoituksissa kiireisten kadettien ja opettajien puolesta lähetän terveiset kaikille kotijoukoille!
Ampumaharjoituksen johtaja
Eversti Kaarle Törrönen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti