lauantai 23. tammikuuta 2016

Vaihdon paikka

Kahden viikon hektinen työskentely on puolen kurssin osalta ohitse, nyt on vaihdon paikka. Kisakalliosta saapunut osasto ottaa vastuun ammuntojen suunnittelusta uusien perusteiden mukaan sekä niiden käytännön toimeenpanosta ensiviikon aikana. Jaamme työryhmien kesken yleisiä huomioita ja kokemuksia, joilla olemme omia ammuntojamme kehittäneet kuluneen viikon aikana. Paksu nippu ohjelappuja ja listoja vaihtavat omistajaa, Lohjan hikileirin veteraanit katoavat maastontiedusteluun ja me odotamme linja-autoa ja pitkää marssia takaisin Helsinkiin.


Kainuun metsiin jätämme jälkeemme täydellisyyttä hipovien ohjelistojen lisäksi lauhtuneen sään. Ammuntojen johtaminen sekä valmistelu helpottuu merkittävästi, kun -36 asteen pakkanen ei palelluta tulenkuvauskenttiä valmistelevan maaliupseerin sormia tai vie ampuvalta joukolta sen koko toimintakykyä. Valoisa aika lisääntyy päivittäin ja työskentelyaika maastossa pitenee. Pimeässä metsässä on ikävää ottaa suuntia käsisuuntakehällä tai vetää kaapelia koskemattomassa hangessa. Näinkin tuli tehtyä.


Mutta talvinen toiminta jatkuu myös meidän osalta ensi viikolla. Liikuntaleirillä ohjelmaan on lisätty hiihtoa ja avantouintia, joista oikeastaan kumpaakaan ei täällä harjoituksessa ole tullut liioiksi tehtyä. Työskentely Johtolan tiloissa ja ampumapaikalla on nimittäin täyttänyt kaikki sille varatut päivät. On mukavaa taas keskittyä fyysiseen harjoitteluun, tällä kertaa aivan täysipäiväisesti viikon verran!


Kuittaukset on tehty ja kalustovastuu vaihdettu. Bussi tuli, pitää mennä. Hejdå!
Kad. VVä/ ampumapaikka 7 (Johtola)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti