perjantai 22. tammikuuta 2016

Kireä pakkanen kasvattaa henkisesti


Kovat pakkaslukemat ovat pysyneet puheenaiheena päivästä toiseen. Nuorimmat kadetit ovat kelistä välittämättä suorittaneet hajautetun toiminnan harjoitusta. Maanantaina alkanut taisteluharjoitus päättyy tänään perjantaina, alkaen taas alusta lauantaina toisella kadettiosastolla.
Taisteluharjoituksen johtaja, kapteeni Antti Vasara taustoittaa harjoituksen olevan osa uudistuneen kanditutkinnon koulutusta. Hajautetun taistelun harjoitus vastaavassa muodossa on ensimmäistä kertaa mukana miltei viiteentoista vuoteen.
Viikon aikana on tutustuttu toiminta-alueeseen ja joukkokohtaiseen koulutukseen, sekä valmisteltu ja harjoiteltu joukon iskuja.
- Taisteluharjoituksessa on kyse siitä, että kaikille upseereille tärkeitä taitoja opitaan. Osataan toimia kylmässä, sekä ylipäätään haastavissa olosuhteissa. Tämän kokemuksen myötä jokainen oppii itsestänsä uutta, kapteeni Vasara painottaa.
Kireät kelit uutta pääkaupunkiseutulaiselle.
Koko ikänsä Helsingissä asunut kadetti Mikko Martikainen ei lukeudu olosuhteiden varsinaisiin ystäviin, mutta kertoo, että kylmyydestä selviytyy pitämällä toimintakykynsä yllä juomalla riittävästi nestettä ja lepäämällä riittävästi.
- Ajan myötä asiaan tottuu, Martikainen lisää.

Pakkaseen on reagoitu esimerkiksi lyhentämällä rastien pituutta, joka lisää mahdollisuutta suurempaan lepomäärään. Näin kadetit ovat pysyneet toimintakykyisinä.Harjoituksessa ryhmänsä varajohtajana toimiva kadetti Daniel Silmu on tyytyväinen harjoituksiin. Tehtävät ovat sujuneet hyvin ja ensi viikon ammuntoja odotetaan jo mielenkiinnolla. Samoilla linjoilla on myös Martikainen, jonka tehtävänä on toimia ryhmän kk-taistelijana. Haastattelusta kadetit jatkoivat harjoitukseen, joka päättyy tänään perjantaina. Ensi viikolla taisteluharjoitukseen osallistuvilla kadeteilla on vuorossa ammunnat. Tätä harjoitusta kadetit muistelevat varmasti vielä pitkään.
varusmiestoimittaja,
kaartinjääkäri Tuomas Aflecht

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti