torstai 21. tammikuuta 2016

Taisteluharjoitus etenee - taistelukyky säilyy

Ampumaharjoitukseen liittyvä kadettien taisteluharjoitus on nyt ollut käynnissä reilun neljän päivän ajan. Kolmena viime päivänä kadetit ovat harjoitelleet hajautettuun taisteluun liittyviä tehtäviä, jotka jokaisen tulevan upseerin on hyvä tuntea. Kadeteista ei tule muutamassa päivässä täysinoppineita sissejä, mutta periaatteet ja toimintamallit jäävät varmasti mieleen.


Taistelukyky on ollut koetuksella kylmän sään ja nestevajauksen takia, mutta pikku hiljaa luentosalin lämpöön tottuneet upseerin taimet ovat karaistuneet pakkaseen. Erään kadetin mukaan "kolmantena päivänä huomasi että kylmä ei enää tuntunut niin kylmältä" - pakkastahan oli tuolloin vain -32 astetta.


Tärkein taistelukyvyn elementti pysyy kuitenkin lämpimänä - sehän sijaitsee mukavassa 37 asteen lämpötilassa kadetin korvien välissä. Aivot ovat saaneet taisteluharjoituksen aikana paljon uutta ravintoa, sekä koulutuksessa että koulutuksen ulkopuolella. Joukkueena suoritetut tehtävärastit ovat valmistaneet kadetteja tulevaan koitokseen: pitkäjaksoiseen soveltavaan harjoitukseen, jossa kaikki viikon aikana opetetut asiat yhdistetään kadettien itse laatimaan suunnitelmaan. Eikä sovi unohtaa että tässä vaiheessa harjoitukseen liittyy kylmyyden lisäksi toinen "vihollinen": harjoitusvastustaja hioo varmasti jo omia suunnitelmiaan kadettien varalle.
Harjoituksen johtaja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti