perjantai 15. tammikuuta 2016

Harjoituksen tukijoukoissa

Kirjoittelen juttua, kun osaltani harjoituksen ensimmäistä pätkää on kulunut viikko ja huomista vaihtoa valmistellaan.. Ampuma- alueen hoitajana kuulun huoltomiehen kanssa harjoituksen EHK:hon ja meidän tehtävänä on huolehtia ampuma- ja harjoitusalueen käytettävyydestä harjoitusjoukon tarpeisiin.

Alueellahan on niin sanottu "kylmä" maalimateriaali ampuma- paikkojen konteissa ja Keljon tauluvarastolla valmiina, joten sen suhteen päästään suhteellisen helpolla. Toki tässä harjoituksessa ammuntojen maalitoiminnassa on "normaalia" enemmän virittelyä ja se poikii pientä puuhastelua meillekin. Lisäksi uutena tullut taisteluharjoitus toi mukanaan huoltomiehille vuodenvaihteen tienoille valelaitteiden värkkäilyä. "Näyttävät" valelaitteet ITKK:sta, KRH:sta, PSTOHJ:sta ja komentoteltoista odottaa Keljon varastossa käyttäjiään..

Talviharjoituksen ollessa kysymyksessä suurimpana yksittäisenä työnä meidän osalta on jo ennen harjoitusta alueen tiestön ja ampumapaikkojen auraukset. Lumisateen sattuessa ko hommaa riittää harjoituksen ajallekin ja eilen asia konkretisoitui minullekin, kun ensimmäisen kerran elämässäni aura- autoa päivän ajelin… ..ja siistiä tuli.. tietenkin..!!

Aurausten lisäksi varautuminen harjoituksen pilkekulutukseen, joka on aiempina vuosina ollut "pahimmillaan" noin 350 heittokuutiota, on listamme kärkipäässä. Pilkkeiden kokonaismäärä hahmottuu varmaan paremmin, kun miettii, että ko heittokuutiomäärän tekemiseen pilkkeiksi menee noin kolme rekkalastillista koivukuitua. Pilkkeet on tehty täällä Vuosangassa osana Kainuun prikaatin kokonaispottia, missä vuosittain pilkotaan noin 1400 kuutiota koivukuitua lämmittämään niin nukkuvia kuin valveilla oleviakin..

Harjoitus näyttää meidän osalta alkaneen ihan mallikelpoisesti ja "näinhän se on nähtävä" - sanoi aikoinaan Knud Möllerikin.

Ampuma- alueen hoitaja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti