sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Reilu viikko takana

Vuosangan ampumaharjoitusta on nyt reilun viikon verran takana. Harjoitus on tarjonnut toisen vuosikurssin kadeteille monipuolista koulutusta. Ensimmäinen viikko on koostunut räjäytysharjoituksesta, hiihtomarssista ja ennen kaikkea ammuntojen suunnittelusta. Nyt kiireisen viikon jälkeen voin todeta, että jokainen harjoituspäivä on tullut käytettyä tarkasti aamusta iltaan. Tiedusteluryhmän häirintäiskun toteuttaminen toimivana taisteluammuntana on vaatinut tarkkaa työskentelyä koko työryhmältä. Oppimisympäristö on ollut siis haastava, mutta ammunnan valvojien johdatuksella ammunta on jo osoittautunut hyvin toteuttamiskelpoiseksi. Se todistettiin perjantain työryhmäammunnoissa, jossa ammunta johdettiin ja ammuttiin läpi työryhmän toimesta.

Harjoituksessa on ollut hyvä ja rehti ilmapiiri. Elämä Vuosangassa on tehty sotilaalle mieluisaksi hyvien huoltopalveluiden myötä. Toisen vuosikurssin kadetit ovat majoittuneet harjoitusalueen majoitusrakennuksissa, joissa on voinut työskennellä tehokkaasti ammunnan kirjallisten osuuksien kanssa. Työskentely ampumapaikoilla on ollut kuitenkin keskiössä. Ammuntoihin tarvittava kalusto ja materiaalit ovat olleet helposti saatavilla, joten työryhmän ei ole tarvinnut tehdä kompromisseja omien villien ideoiden toteuttamisen suhteen!

Nyt kun kaikki alkaa olla valmista, alkavat katseet kääntyä jo kohti ensi viikkoa ja itse ammuntoja. Harjoituksen tärkein osuus on alkamassa. Ensi viikon ammunnoissa kadetit antavat näyttönsä, jotka johtavat ryhmän taisteluammunnan johtajan sekä tulitoiminnan valvojan oikeuksiin. Harjoituksen opetustavoitteet muodostuvat näiden kahden viikon muodostamasta kokonaisuudesta. Osa ampuvista joukoista on varusmiehiä, mikä lisää ammunnanjohtajan vastuuta turvallisesta ja tehokkaasta toiminnasta. Uskon kuitenkin että kaikki suoriutuvat tehtävästä kunnialla kunhan pitävät mielessä tällä viikolla saadut havainnot sekä reippaan asenteen!

Kadetti Akseli Hirvonen, 101. kadettikurssi


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti